Eseménynaptár

h k sze cs p szo v
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 

Hírlevél feliratkozás

COVID-19

Covid 19 – INTÉZKEDÉSI TERV

Bár a rendkívüli helyzet feloldását követően lehetőség nyílt újra a színházi előadások megtartására, akár 500 fő felett is rendkívül fontos, hogy az Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságnál dolgozók, valamint a színház, mozi előadásaira érkező nézők a járványügyi előírások enyhítése mellett is minél kisebb egészségügyi kockázattal számoljanak. Ennek érdekében a járvány újbóli fellobbanását, további terjedését megakadályozó intézkedési tervet dolgoztunk ki, melynek érvényessége kiterjed a Társaság valamennyi telephelyére, minden (állandó vagy időszakosan megjelenő) munkavállalójára, a beszállítókra és a látogatókra (nézőkre) is, és visszavonásig érvényes.

Az INTÉZKEDÉSI TERV a Nemzeti Népegészségügyi Központ COVID-19 ajánlásait vette alapul.

Alapvető, általános intézkedések:

 • Fokozott figyelemmel kell lenni az intézmény teljes területének tisztaságára, naponta többször, folyamatosan, a teljes épület fertőtlenítő felmosása, a kilincsek, a gyakran használt bútorok és tárgyak fertőtlenítése kötelező.
 • A dolgozók által használt mosdóhelyiségek folyamatos fertőtlenítése szükséges.
 • A dolgozók által használt teakonyha folyamatos fertőtlenítése szükséges.
 • Az intézmény jól látható és megközelíthető helyein kézfertőtlenítők kihelyezése szükséges.
 • A látogatók számára jól látható és megközelíthető helyeken kell kézfertőtlenítő pontokat kialakítani, ahová kézfertőtlenítőket kell kihelyezni.
 • A látogatók mosdójában különös figyelemmel kell gondoskodni a kézfertőtlenítők feltöltéséről/cseréjéről, papírtörlők biztosításáról. A látogatók mosdóinak fertőtlenítéséről minden előadás után gondoskodni kell.
 • A továbbiakban előnyben kell részesíteni az online jegy vagy bérletértékesítési formákat, a helyszíni értékesítés helyett. Készpénzes fizetés helyett a kártyás vagy mobileszközzel történő fizetést segítjük elő. a feltorlódás megakadályozása, valamint a szükséges szociális távolság betartásának elősegítése érdekében.
 • Csakúgy, mint a nézőknek, a nézőket fogadó, azokkal érintkező vagy kiszolgáló munkatársaknak (jegyellenőr, nézőtéri felügyelő, takarító személyzet számára) kötelező a maszk viselése.
 • A nézőket fogadó, azokkal érintkező vagy kiszolgáló munkatársaknak (jegyellenőr, nézőtéri felügyelő, takarító személyzet számára) kesztyű viselése is kötelező.
 • Az intézmény területén található, a nézőket (is) ellátó, kiszolgáló vendéglátóhely az előadások alatt (is) üzemel, a vendéglátóhelyet illetően a vendéglátóhelyekre vonatkozó jelenleg érvényes általános, valamint Covid 19 -re vonatkozó egészségügyi szabályok az irányadóak.

Kommunikáció:

 • A látogatók felé jól látható módon, infoposzterek segítségével kommunikálni kell az egészségügyi szabályok fokozott betartásának szükségességét, például a helyes kézmosás szabályait, a rendszeres kézfertőtlenítést, valamint a szociális távolság betartását. (A 1,5 méteres szociális távolság betartása az előadások alatt nem megvalósítható elvárás és ajánlás, de lehetőség szerint az ennél rövidebb távolság alatti helyzetekben is kerülni kell a közvetlen fizikai érintést, a szokásos szociális üdvözlési módokat: kézfogás, puszi, ölelés.)
 • Az intézmény területén, jól láthatóhelyeken a Covid-19 terjedésének megakadályozását szolgáló infoposzterek elhelyezése szükséges. Ugyanígy a mosdók falára kívülről és belülről a helyes kézmosás szabályait kommunikáló infoposzterek kerülnek.
 • Az előadóművészek öltözőibe infoposzterek kihelyezése a megfelelő tájékoztatás érdekében szükséges.
 • Az intézmény dolgozóinak meg kell ismerniük a Covid -19-cel kapcsolatos kötelező egészségügyi előírásokat, azok változásait nyomon kell követniük. Ennek érdekében a Babits Mihály Kulturális Központ vezetése gondoskodik a megfelelő informális anyagok beszerzéséről, a dolgozók – különös tekintettel a nézőkkel kapcsolatban álló munkatársakra, illetve a takarítószemélyzetre – folyamatos tájékoztatásáról. Új munkatárs esetén az intézményre vonatkozó egészségügyi szabályokat, elvárásokat és ajánlásokat át kell adni, azokról az új dolgozót informálni kell. A szükséges, naprakész és folyamatos kommunikáció érdekében az intézményben ki kell jelölni 1 fő, egészségügyi kommunikáció lefolytatására alkalmas munkatársat, aki ezt a feladatot, folyamatot kézben tartja, az egészségügyi edukációt/tájékoztatást a dolgozók és az előadóművészek számára biztosítja.

Speciális intézkedések/I.:

 • Az előadások ideje alatt (és folyamatosan) rendelkezésre kell, hogy álljon minimum 1 darab érintésmentes hőmérő.
 • Az intézmény területén ki kell alakítani egy darab elkülönítőt, ahol azt vagy azokat a dolgozókat és nézőket kell a további intézkedésig elhelyezni, akik Covid-19 tüneteket mutatnak vagy tünetekről számolnak be, akiknél felmerül a Covid-19 fertőzés gyanúja.
 • Amennyiben ilyen eset merül fel, a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendjének megfelelően kell eljárni. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöld számokat hozott létre a korona vírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében: 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456.

Speciális intézkedések/II.:

 • A fellépők, valamint a nézők egészségügyi biztonsága érdekében a nézők és az előadóművészek külön útvonalon történő közlekedését biztosítani kell.
 • A fellépőknek öltözködésre, átöltözésre lehetőség szerint egymástól külön kell helyet biztosítani, ennek a lehetőségnek a hiányában fel kell hívni a figyelmet a szociális távolság betartására.
 • Egymás után használt öltözők esetén lehetőség szerint az öltözők folyamatos fertőtlenítő takarítása ajánlott, egyéb esetben az előadás végén kell elvégezni az öltözők fertőtlenítő takarítását.
 • A színpadot biztonságos távolságban közelíthetik csak meg a nézők. A nézők és az előadóművészek közvetlen érintkezése nem támogatható – visszavonásig nincs mód autogram kérésére és/vagyrajongói ajándék (például virágcsokor) közvetlen vagy közvetett átnyújtására.
 • A technikai eszközöket (mikrofon, headset, tolmácskészülék) minden használat után fertőtleníteni kell.
   

További információ: koronavirus.gov.hu

up