Eseménynaptár

h k sze cs p szo v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

2021. június 11.

Nyárindító - Ismerős Arcok

Időpont: 2021. június 11. 20:00
Helyszín: Rendezvényterem

Fantasztikus koncertekkel indítjuk a nyarat, a sort pedig Magyarország egyik legsikeresebb rockzenekarával, az Ismerős Arcokkal nyitjuk. Az egyedi gondolatokat az izgalmas és fantasztikus hangzással vegyítő csapat koncertjére intézményünk Rendezvénytermében kerül sor.

Jegyár: 3500 forint 

Jegyek kaphatók a Babits Mihály Kulturális Központ Jegypénztárában, valamint a www.jegy.hu oldalon.

A Nyárindító című esemény részletes programját itt találja.

Kedves Közönségünk, felhívjuk figyelmüket, hogy a jogszabályok (484/2020 Kormányrendelet) értelmében programjainkon csak azok vehetnek részt, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, illetve 18 év alatt csak azok, akik védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel érkeznek, ezt munkatársainknak ellenőrizniük kell. Az ellenőrzés során személyi igazolvány bemutatása is szükséges.

Megértésüket köszönjük!

ÚJ IDŐPONT! - Heltai Jenő: A Tündérlaki lányok - Orfeum bérlet II. előadás

Időpont: 2021. június 11. 19:00
Helyszín: Színházterem

Kedves Közönségünk, ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a darabra a korábban megváltott jegyek érvényesek! Felhívjuk figyelmüket, hogy a jogszabályok (484/2020 Kormányrendelet) értelmében csak azok vehetnek részt az előadáson, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, illetve 18 év alatt csak azok, akik védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel érkeznek, ezt munkatársainknak ellenőrizniük kell. Az ellenőrzés során személyi igazolvány bemutatása is szükséges. Megértésüket köszönjük! 

A Tündérlaki lányok egy kedves pesti mese négy gyönyörű lányról, akik a szerelmet, a boldogságot, a boldogulást keresik az épp világvárossá érett Budapesten. A lányok egyike úgy menti meg a családját a teljes anyagi lecsúszástól, hogy egy gazdag bankár kitartottja lesz. De amikor a lány életében egy szegény költő képében feltűnik az igazi szerelem – vagy csak annak délibábja? –, akkor merül fel először a kétség, hogy vajon tényleg megéri-e ekkora áldozatot hozni. Ám nem csak az önfeláldozás, az igazi szeretet próbája is ez a pillanat... Heltai Jenő örökérvényű, a színre lépő művészek számára kitűnő szereplehetőségeket tartogató, s mindazonáltal egyik legsikeresebb színművében a szerelem és a család iránti odaadás összeütközése jelenti a legnagyobb konfliktust. Az író olyan ma is létező problémát boncolgat, mint az önfeladás, az önzés és önérdek összefonódása a szerelemmel és a családi összetartozással, mindezt humorral, szórakoztató iróniával, szókimondással, és az egyszerű melegszívűség erejével teszi.

Szereposztás:

 • Özvegy Bergné - Bozó Andrea (Jászai Mari-díjas) / Kökényessy Ági
 • Boriska- Marjai Virág
 • Olga - Németh Anna
 • Manci - Bánfi Kata
 • Sári - Házi Anita
 • A Báró - Jakab Csaba
 • Pázmán Sándor - Farkas Zoltán
 • Petrencey Gáspár - Máté Krisztián
 • Malvin néni - Falati Hedvig
 • Róza - Angyal Linda
 • Pista - Albert Péter

Alkotók:

 • Rendezőasszisztens - K. Müller Zsófia
 • Díszlet- és jelmeztervező - Laczó Henriette
 • Rendező - Halasi Imre (Jászai Mari-díjas, érdemes művész)

Információ:

 • Jegyárak: 3.800, 3.500, 3.300 Ft

Online jegyvásárlás

 

Nyárindító programok a Babits Mihály Kulturális Központban

Időpont: 2021. június 11. 10:00 - 2021. június 13. 22:00

Indítsuk együtt a nyarat! Szuper koncertek, gyermekzenekarok, bábszínház, mozi és rengeteg egyéb program a Babits Mihály Kulturális Központ nyárindító hétvégéjén. Tartsanak velünk!

Garay János Általános Iskola és AMI tanévzáró kiállítása

Időpont: 2021. június 10. 17:00 - 2021. július 13. 20:00
Helyszín: Babits Mihály Kulturális Központ, Bakta Galéria
 
Csütörtökön ifjú tehetségek munkáiból nyílik kiállítás intézményünk Bakta Galériájában, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.
 
A megnyíló tárlat a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és sióagárdi tagintézményének tanévzáró kiállítása, válogatás az iskola diákjainak éves munkáiból, valamint a 6. évfolyamos tanulók vizsgamunkáinak bemutatója is egyben. További alkotások láthatók a Dienes Valéria Általános Iskolába kihelyezett tagozat diákjaitól is. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jogszabályok (484/2020 Kormányrendelet) értelmében a rendezvényen csak azok vehetnek részt, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, illetve 18 év alatt csak azok, akik védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel érkeznek, ezt munkatársainknak ellenőrizniük kell. Az ellenőrzés során személyi igazolvány bemutatása is szükséges. Megértésüket köszönjük! 

 

VISSZATEKINTÉS – Baky Péter Munkácsy-díjas festőművész kiállítása

Időpont: 2021. május 15. 10:00 - 2021. szeptember 05. 17:00
Helyszín: Művészetek Háza

"A festést és a rajzolást nem lehet abbahagyni, akkor is festek, ha alszom” – vallja Baky Péter Munkácsy-díjas festőművész. Az emberről és az életről megfogalmazott képeit, életművének keresztmetszetét mutatja be a VISSZATEKINTÉS című kiállítás. 

Ünnepélyes megnyitó: 2021. június 19. (szombat), 11:00 

A kiállítás megtekinthető:

 • 2021. május 15.-től 2021. szeptember 5-ig 

Nyitva tartás:

 • Kedd-vasárnap 10:00–17:00

További információ:

 • A belépés díjtalan.

A fotón Baky Péter.

up