Eseménynaptár

h k sze cs p szo v
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

2020. október 14.

Lords of the Organ IV. - Rákász Gergely koncertorgonista hangversenye

Időpont: 2020. október 14. 18:00
Helyszín: Művészetek Háza

Becsületbeli Vírus Jegyek! - Rákász Gergely koncertorgonista közleménye az október 14-én, este hat órakor a Művészetek Házában megrendezésre kerülő Lords of the Organ IV. hangversennyel kapcsolatban

"Amennyiben a járvány olyan mértékben érintette Önt, hogy anyagi okok miatt nem tud részt venni a koncerten, akkor úgy vélem Önnek van a legnagyobb szüksége egy kis töltődésre. Minden koncertre adok Becsületbeli Vírus Jegyeket mindössze 499 Forintos áron.

Szeretettel kérem, hogy csak akkor vegye igénybe ezt a lehetőséget, ha tényleg rászorul! (Ezek a Becsületbeli Vírus Jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre.)"

- Rákász Gergely

"Mindenekelőtt, nagyon boldog vagyok amiért a Lords of the Organ sorozatot szereti a közönség. Minden évben lényegesen többen hallgatják, és ez azt üzeni, hogy sikerülhet a magas művészetet olyan körítéssel tálalni, hogy azt a mai kor mindig rohanó embere is a tányérjára vegye. Nem könnyű feladat, mert a klasszikus művekből egy hangot sem veszünk el, nem butítjuk őket közérthetővé, de a látványkoncertekkel, a zenei idegenvezetéssel és az izgalmas műsorválasztással, azt érjük el, hogy a műfaj ne csupán egy maroknyi hardcore komolyzene rajongó kiváltsága legyen. Mégiscsak más az a világ, amelyben tömegek választják a klasszikus művészetet kikapcsolódásként, ez pedig csak úgy érhető el, ha az előadás és a művész is korszerű, és nem egy elefántcsonttorony bezárt múzeumának poros hátsó polcáról szeretne kapcsolatot teremteni 2020 feltöltődni vágyó hallgatóival.

A 250 éve született Beethoven V. (Sors) szimfóniájának nyitánya arra keresi a választ, hogy vajon változtathatunk-e a sorsunkon. Vajon ránk zuhan, mint a főtéma legendás, ikonikus 4 hangja - amely a V-betű Morse jele lett - és nincs előle menekvés? Vagy a saját kezünkbe vehetjük a sorsunkat, ahogy a 75 éve elhunyt Bartók utal rá, amikor éppúgy feldolgoz Román népi táncokat, mit a Magyarság legősibb dallamait? Vak végzet, vagy ember is, nemzet is tettein keresztül lehet a sorsának kovácsa? Különösen érdekes a zene erejével merengeni ezen a kérdésen a Trianon 100-as évforduló kapcsán. Gustav Holst Mars tételével adós vagyok a közönségnek, a tavalyi koncerteken elhangzott Jupiter és Vénusz után. Tartom magam az ígéretemhez, megszólal a Háború Istene, a Vörös Bolygó hangulata, amely egyaránt inspirálta a Gladiátor és a Csillagok háborúja filmzenéjét. Beethoven és Holst is emberfeletti erőket mozgat meg, ezt a Lords of the Organ sorozatban mindig megszólaló Bach művek közül a C-moll Passacaglia és Fúga tudja csak még magasabb dimenzióba emelni."

- Rákász Gergely

Információ:

  • Jegyár 2990 Ft

Online jegyvásárlás

 

ELMARAD: Élj szívből! - Dr. Csernus Imre előadása

Időpont: 2020. október 14. 19:00
Helyszín: Színházterem

A rendezvénnyel kapcsolatos hivatalos közleményt itt olvashatja el.

Csernus Imre nevét szinte mindenki ismeri, hiszen ő volt az egyetlen pszichológus, aki média személyiséggé vált. Folyamatosan jelennek meg sikerlistás könyvei, azonban az olvasók számára sok kérdés marad nyitottan. Ezekre a kérdésekre próbál választ adni Csernus Imre az előadásain országszerte.

Információ:

  • Jegyár: 3200 Ft

up