Eseménynaptár

h k sze cs p szo v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

2020. szeptember 20.

Szüreti Szemezgető

Időpont: 2020. szeptember 20. 17:00 - 19:00
Helyszín: Vármegyeháza udvara

PROGRAM:

Szeptember 17. (csütörtök)

17:00 - Csurgó zenekar

Az idén huszönöt éves Csurgó zenekar hosszú ideje szorosan kötődik Szekszárdhoz. Rendszeresen muzsikálnak fesztiválokon, városi rendezvényeken és a Babits Mihály Kulturális Központ egyéb rendezvényein. Szeretik a gyerekeket, hiszen mindannyian gyakorló családapák. Zenei palettájuk színes, ötvözi a különböző zenei stílusokat. Színvonalas zenei kalandot kínálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

20:00 - SwingBistro Pecze Zsófival és Magyar Bálinttal

Fotó: Pecze Zsófi - Zsófi Raffai Photography, Magyar Bálint - Barabás Andi

Egy új zenei fuvallat, amely kiszakít a hétköznapokból. Szeptember 17-én régi idők dalai nyomába ered a SwingBistro Pecze Zsófival és Magyar Bálinttal.

Kedvelt, régi magyar örökzöldek éppúgy felcsendülnek a koncerten, mint a híres külföldi filmek zenéi vagy épp a régi olasz, spanyol, francia, amerikai slágerek jazz zenei köntösben.

Közreműködnek:

 • Marosi Zoltán – harmonika
 • Pintér Tibor – gitár
 • Sárkány Sándor – nagybőgő
 • Serei Dániel – dob

Szeptember 18. (péntek)

17:00 - Tompeti és Barátai

Tompeti és Csillagszemű 2009 óta szórakoztatja és tanítgatja a zene nyelvén keresztül a legkisebbeket. Élőzenés koncertjükön sok érdekes hangszerrel is megismerkedhetnek a gyerekek, úgymint furulya, szájharmonika, arab és afrikai dobok, kazu, gitár és egyéb zenélő kütyük.

A Tompeti-Show egy interaktív, zenés, fokozottan szórakoztató családi show-műsor, melynek megtekintése minden korosztály számára ajánlott.

20:00 - Éliás Gyula Jr. és zenekara

Éliás Gyula művésznevén Éliás Jr. a budapesti zenei klubélet egyik meghatározó alakja. A nagyzenekari, trió, duó koncertjeivel szinte minden fővárosi klubban megfordult már. Állandó fellépője Budapest legelitebb klubjának az Orfeumnak. Sokszínű egyénisége és változatos repertoárja mindenhol hatalmas sikert arat. A koncertek mellett hosszú éveken keresztül a magyar tehetségkutatók énektanára volt, többek között a Csillag Születikben és a Megasztárban és az X-Faktorban.

21:30 - DJ Táborfy

Retro Funky Night

Szeptember 19. (szombat)

17:00 - Kalap Jakab produkció – a Kisvakond születésnapja

Az első részben megismert főhősök nyuszival és békával kiegészülve Kisvakond szülinapjára készülnek. Élő zenekaros "bábkoncert" olyan celebfurulyással, mint például a Róka! A legjobb mellékszereplő Kicsimadár alias Holló.

Fontos tájékoztatás! Kalap Jakab megelégeli az Öreg Tölgy főszerepét, és átveszi a színen az irányítást.

A mindvégig élő zenei kísérettel előadott produkció egyúttal a magyarországi bábkoncert műfaj úttörőjének tekinthető.

18:00 - Zenei utazás magyar és argentin tájakon - Szűcs Péter (klarinét) és Környei Miklós (gitár) kamaraestje

Astor Piazzolla az argentin nagyvárosi folklórra – ami többféle táncból áll, de az egyszerűség kedvéért beszéljünk csak a tangóról – úgy tekintett mint Bartók a népzenére. A tangó története című Piazzolla kompozícióra kicsúcsosodó műsor lépcsőfokain Bartók Román népi táncai mellett, találkozhatunk egy családias, bábszínházi hangulatot megidéző darabbal, majd a jazz, blues és klasszikus zene interakciójából létrejövő művekkel. Mindezeknek a klarinét és gitár egymást kiegészítő hangszínei jóleső akusztikai otthonosságot teremtenek és azt hirdetik, hogy ezeket a zenéket bizony ilyen átiratokban is jó hallgatni!

 • Kováts Barna - Sonatina
 • Bartók Béla - Román népi táncok
 • Környei Miklós Pál - Lento in blue
 • Pavlovits Dávid - Milonga Astor
 • Piazzolla - A tangó története

20:00 - Cimbaliband Gipsy Fusion

A Cimbaliband legújabb, Gipsy Fushion műsorának vendége Horváth Alexandra énekesnő Erdélyből, Őrkőről érkezett Budapestre, hozva magával az ottani cigányfolklór legszebb énekes kincseit. A TV2 Ének Iskolájában és a Megasztárban is nagy sikerrel szereplő Szandi két éve dolgozik együtt a Cimbaliband csapatával Gipsy Fushion műsorukon. A koncert anyagában Unger Balázs cimbalom szólói mellett nemcsak Szandi csillogtatja gyönyörű énekhangját, hanem a zenekar másik roma tagja Solymosi Máté hegedűs is több feladatot vállal a megszokottnál, elkalauzolva ezzel a publikumot a cigány folklór és jazz csodálatos világába.

Szeptember 20. (vasárnap)

16:30 - Cinegemadár gálaműsor

A 2018. évben újraindított Bogár István emlékére megrendezett "Cinegemadár" Tolna Megyei Népzenei Versenyen kiemelkedően szereplő szólisták és együttesek bemutatkozása.

Közreműködik:

 • Szabadi Mihály koreográfus, néprajzkutató

19:00 - Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band

Az együttes 1993-ban alakult. "Virtuozitás, a klasszikus zenei tanulmányok hatása, a jazz szeretete, a különböző népek zenéje iránti tisztelet és azok ismerete a közös nevező a Gipsy Cimbalom Band zenészei számára. Mindezek együttesen nyújtanak különleges zenei élményt a hallgatónak."

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap 

Művésztanárok Tolnában VII. Keresztmetszet - Kapots Ildikó kiállítása

Időpont: 2020. szeptember 09. 17:30 - 2020. október 09. 20:00
Helyszín: Bakta galéria

A Babits Mihály Kulturális Központ szeretettel meghívja Önt, családját és barátait Kapots Ildikó: Keresztmetszet című kiállításának megnyitójára.

Megnyitó:

 • 2020. szeptember 9. 17:30

A kiállítást megnyitja:

 • Szilaski Mária, a Bajai Eötvös József Főiskola Gyakorló Általános Iskola nyugalmazott rajz szakos tanára

Közreműködnek:

 • Töttős-Erős Edina fuvolán,
 • Kovács-Buzás Márta hegedűn
 • és Színé Köntös Hedvig gordonkán.

Információ:

 • A kiállítás megtekinthető 2020. október 9-ig hétfőtől péntekig 8-20 óra között, szombaton 8-18 óra között, vasárnap zárva.
 • A kiállítássorozat a Babits Mihály Kulturális Központ és a TolnaArt - Tolna Megyei Művészeti Oldalak együttműködésében valósul meg.

Szent István keresztény hagyatéka – a Szent Korona vármegyéi kiállítás

Időpont: 2020. augusztus 20. 11:00 - 2020. október 02. 17:00
Helyszín: Művészetek Háza

A "Szent István keresztény hagyatéka – a Szent Korona vármegyéi" című vándorkiállítás a Trianoni sorstragédiára emlékezés jegyében született egy három éves projekt eredményeként. Kovách Anton festőművész alkotásain keresztül mutatja be a történelmi Magyarország vármegyeszékhelyeit.

A magyar gyökerekkel rendelkező neves kárpátaljai ruszin festőművész több éven és több ezer kilométeren át tartó művészeti, kulturális és történelmi utazásából született alkotások a valamikor történelmi "Nagymagyarország" 64 vármegyeszékhelyét mutatják be a képzőművészet eszközeivel.

A 17 állomásosra tervezett rendezvénysorozat az esztergomi kiállítás után Szekszárdon a Művészetek Házában tekinthető meg 2020. október 3-ig.

Nyitva tartás:

 • Kedd-szombat 10:00-17:00

Információ:

 • A belépés díjtalan.
up