Eseménynaptár

h k sze cs p szo v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

2019. november 06.

Hogyan jussunk túl a múlton? - Felismerés, elengedés, megújulás, Dr. Buda László előadása

Időpont: 2019. november 06. 19:00
Helyszín: Rendezvényterem

A népszerű pszichiáter, Dr. Buda László vadonatúj előadását eddig minden városban vastapssal köszönte meg a közönség. Dr. Buda László öt évvel ezelőtt, a Mit üzen a tested? című könyvvel robbant be a köztudatba, mely azóta több mint harmincezer példányban kelt el. Az eredeti gondolkodású pszichiáter és pszichoterapeuta izgalmas, hiánypótló munkája a szakma és a laikus olvasók körében is lelkes fogadtatásra talált, és sokan számoltak be arról, hogy hosszú évek óta tartó egészségi problémáik is javulásnak indultak a könyvben bemutatott szomatodráma nevű módszer segítségével, melyet Dr. Buda László fejlesztett ki.

A Pécsi Tudományegyetem korábbi tanszékvezetője most éppen a múltban megélt élmények feldolgozása iránt érdeklődik a legjobban, mert munkája során azt tapasztalta, hogy ha ez nem történik meg megfelelően, akkor a jelenben és a jövőben is hurcolnunk kell a múlt terheit - olykor betegségek, testi tünetek, máskor ismételten visszatérő kudarcok, elakadások formájában. A fáradtság, a rosszkedv, a szorongás, a depresszió és számos betegség hátterében bűntudatot és neheztelést találunk. A megbocsátás - önmagunknak és másoknak - óriási lépés a lelki szabadság felé. Fél gyógyulás. De csak fél. Akkor válik teljessé, ha eljutunk az elengedésig is. Minden, ami életünk során történt velünk - és már nem történik - arra vár, hogy elengedjük, és helyet csináljunk az újnak. Az iskolában nem tanítják, hogyan is kell ezt csinálni... Pedig nem sok hasznosabb dolog van. Éppen ezért fontos tájékozódnunk, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre, ha ezektől a terhektől szabadulni akarnánk. Dr. Buda László a nehéz témát fantasztikus humorával oldja, hogy az együtt töltött este ne csak hasznos, de igazán élvezetes is legyen.

Információ:

 • Jegyár 2400 Ft

Online jegyvásárlás

Ray Cooney - John Chapman: Kölcsönlakás - Orfeum bérlet

Időpont: 2019. november 06. 19:00
Helyszín: Színházterem

Az elegáns londoni emeleti lakás Philipé és Johannáé. Hetek óta tart a renoválás, nagy a felfordulás. Philip és Henry sikeres gyermekkönyv-kiadók, irodájuk a földszinten található. Henry nagy nőcsábász. Amíg Philip a feleségével vendégségbe készül, addig Henry egy hölgy ismerősével randizna társa lakásában. Nem tudja, hogy felesége is ezt tervezi újdonsült lovagjával. És van, amiről egyikük sem tud: a felújításon dolgozó belsőépítész is épp szerelmi légyottra hívta a szobalányt. A teljes káosz közepébe érkezik meg váratlanul a meglehetősen prűd hírében álló híres mesekönyvíró, akire a kiadó már régóta fente a fogát… Nem véletlenül nevezik Ray Cooney-t az angol Feydeau-nak. A közel ötven éve, 1969-ben írt vígjátékuk folyamatosan szerepel a világ színházainak műsorán. Ez sem véletlen.

 • Fordította - Hamvai Kornél
 • Átdolgozta - Búss Gábor Olivér

Szereposztás:

 • Philip Markham - Lengyel Tamás
 • Johanna Markham - Lévay Viktória
 • Henry Lodge - Debreczeny Csaba
 • Linda Lodge - Dobó Kata
 • Alistair Spenlow - Molnár Áron
 • Sylvie - Erdélyi Tímea
 • Tristan Pangbourne - Klem Viktor
 • Miss Cook - Szulák Andrea/Murányi Tünde
 • Miss Wilkinson - Szabó Erika/Ripli Zsuzsi

Alkotók:

 • Dramaturg - Búss Gábor Olivér
 • Díszlettervező - Horgas Péter
 • Jelmeztervező - Kovács Yvette Alida
 • Rendező - Kapitány Iván

Online jegyvásárlás

Bibliás Rákócziak - Kiállítás a 2017. évi Reformáció Emlékév és a 2019. évi II. Rákóczi Ferenc-emlékév tiszteletére

Időpont: 2019. október 29. 08:00 - 2019. november 11. 20:00
Helyszín: Bakta galéria

A tárlat a 2017-es reformáció emlékév és a 2019-es II. Rákóczi Ferenc-emlékév tiszteletére készült.

"A reformáció a kereszténység életében tavasz, a virágzás időszaka. Európa történelmében a reformáció kora, a XVI. század volt az az időszak, amikor élővé és megtermékenyítővé válhatott a sokáig elrejtett Kincs, a Szentírás. A neves református erdélyi fejedelmeink, főképpen Bethlen Gábor és I. Rákóczi György életét meghatározta a Biblia rendszeres olvasása. (…) Kívánom, hogy az erdélyi fejedelmek »biblikus lelkületének« példája adja, hogy a Sola Scriptura ne csak a reformáció egyik alapelve, hanem életünk fő pillére is legyen."

- Millisits Máté
a kiállítás rendezője

Információ:

 • A kiállítás megtekinthető november 1. kivételével, hétfőtől péntekig 8-20 óra között, szombaton 8-18 óra között, vasárnap zárva.

up